Durakta Matematik ETwinning Projemiz

Okulumuzun da proje ortağı olarak olarak katıldığı bir E-Twinnig projesi olan 'Durakta Matematik' projesi ile ile öğrenciler ve yetişkinler, otobüs ve raylı sistem duraklarında boş zamanlarını matematikle değerlendirebilecekler.

Matematiğin kolayca öğrenilebilmesi için karikatürlü ve resimli görseller Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüs durakları ve raylı sistem duraklarına asıldı. Çeşitli matematik işlemlerinin yer aldığı afişler, matematiği öğretmenin yanı sıra sevdirmeyi de sağlayacak.

Durakta Matematik projesi ile belediye otobüsü ve raylı sistem araçları gelinceye kadar geçen boş zamanlar artık matematikle değerlendirilecek.

19.10.2019 2674

19-10-2019

PROJENİN ÖZETİ:

İlimizdeki otobüs ve tramvay duraklarında (özellikle okullara yakın olanlar) otobüs veya tramvay bekleyen her yaştan vatandaşımızın matematik dersine karşı olan ön yargıları yok etmek ve yerine matematiğe karşı olumlu bir tutum geliştirilmesi sağlanması amaçlanmaktadır. Ayrıca durakta otobüs veya tramvay beklerken mecburi olarak boşa harcanan zamanlar avantaja çevrilecektir. Karikatürlerle insanları gülümsetip ve eğlenceli çizimlerle 7'den 70'e matematiği herkese sevdirip matematiği eğlenceli hale getirerek insanların matematiğe olan önyargılarının kırılması sağlanacaktır.

Matematik eğlenceli karikatüristik çizimlerle görsel olarak anlatılarak zihinde olan kalıcılığı sağlanmış olacaktır. Proje Türkiye'de 81 ilde uygulanacak ve öğrencilerde bu projede aktif olarak yer alacaktır.

PROJENİN UYGULANMASI:

Yapılan etkinlikler ve çizilen karikatürler, konu anlatımları afiş haline getirilecektir. Projede yer alan okullardaki öğrencilerin yaptıkları çizimler ve çalışmalarda duraklarda sergilenecektir.

PROJENİN AŞAMASI:

Projenin 1. aşamasında, Matematik Öğretmeni ve Proje Yöneticisi Mukaddes KARİP'in çizimleri duraklarda sergilenerek, aynı zamanda bu çizimlerin okullarda eğitim materyali olarak kullanılması sağlanacaktır. Projenin 2. aşamasında ise öğrencilerin müfredatta yer alan, seviyelerine uygun, konularla ilgili çizim yapmaları ve bu çizimlerin de aynı şekilde duraklarda ve okullarda sergilenmesi sağlanacaktır.

Proje Konya Sorumluları; Mümin ÜNLÜKAÇAR, Erhan ÖZDEMİR, Yasemin GÖK, Emine ÖZDEMİR, Arife TEKE projenin uygulanması ve takibini yapacaklardır. 01/07/2019 tarihinde başlanan "Durakta Matematik" isimli ETwinning projemiz 31.12.2019 tarihinde son bulacaktır.

23-10-2019 19-10-201919-10-201919-10-201919-10-201919-10-201919-10-201919-10-2019