Kitapların Dünyasına Yolculuk Projemiz Başladı

Kitapların Dünyasına Yolculuk Projemiz Başladı

06.04.2022 148

PROJE HAKKINDA

Bu proje ile öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı ile okuduğunu anlama becerilerini kazanmalarını sağlamaktır. Kitapların eğlenceli dünyası ile kendi hayal dünyası arasında bağ kurmalarını sağlamak bu projenin en önemli basamakları arasında yer alacaktır. Kitaplardaki kahramanları ve bu kahramanların özellikleri belirleyerek kendi yazacağı kitap denemelerinde kendi kahramanlarını oluşturma sürecinde bu deneyimlerinden yararlanacaklardır.Öğrencilerde; akranlarıyla işbirliği içinde çalışma , bilgi alışverişinde bulunma , yaratıcı yönlerini keşfetme , empati kurma doğayı sevme ve koruma bilincini geliştirmek amaçlanmıştır.

PROJENİN HEDEFLERİ

Öğrencilerimize kitabı tanıtmak ve kitap okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak.
Öğrencilere kendi okuyacakları kitapları belirlemede ve okudukları kitaplardaki kahramanları seçmelerinde karar verme yetkinliği kazandırmak.
Kitapları ve kitap kahramanlarını görselleştirme çalışmaları ile görsel ifade becerilerini geliştirmek.
Öğrencilerin okuma anlama becerilerini geliştirmek.Paydaşları ile işbirliği içinde olmak ve bu işbirliği sayesinde ortak ürün elde etmek.
Kitap seslendirme çalışmaları ile farklı yaş grupları ile engelli bireylere yardımcı olmak , saygı duymak, empati kurabilmek
Belirlenen temalar doğrultusunda yaratıcı yönlerini keşfetmek
Akranlarıyla işbirliği içinde çalışabilmelerini sağlamak ; bilgi alışverişinde bulunmak
Belirlenen temalar doğrultusunda atık maddeleri tanıyabilmek ve bu materyallarden kağıdı çalışmalarında kullanabilmek ; bu sayede doğayı sevip koruma bilincini oluşturmak
Bilişim teknolojileri öğrenmek , bunları güvenli bir şekilde kullanabilmek ,

BEKLENEN SONUÇLAR

Herkese açık bir Twinspace benzeri çalışmalar yapılacak,
Proje sonunda ''HER SAYFADA BİR HİKAYE'' temalı e Kitap yapma
Öğrencilere kitabı sevdirmek ,okuma alışkanlığı edindirmektir.Birlikte çalışabilmek ,işbirliği yapabilmek empati kurarak her yaş grubuna ve bireye saygı duymak, doğayı sevmek , korumak , bilinci ve yetisi kazandırılır.

PROJENİN LOGOSU

06-04-2022