Küçük Kalpler Büyük İşler Peşinde

Küçük Kalpler Büyük İşler Peşinde

07.04.2022 294

SIFIR ATIK KULÜBÜ RAMAZAN AYI "KÜÇÜK KALPLER BÜYÜK İŞLER PEŞİNDE" ETKİNLİĞİ YÖNERGESİ

1. AMAÇ

Bu yönergenin amacı Meram Mehmet ve İbrahim Çelik İlkokulu öğrencilerinin 2022 yılı Ramazan-ı Şerif ayında, "Küçük Kalpler Büyük İşler Peşinde" başlığı altında oluşturup sürdüreceği paylaşma ve yardımlaşma etkinliğinin çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

2. HEDEF

1. Öğrencilerimizin Ramazan Kültürü kazanması, Ramazan'ın manevi ruhuna uygun davranış geliştirmesi,

2. Öğrencilerimizin yardımlaşma ve dayanışma bilinci edinmesi, birilik ve beraberlik ruhunu içselleştirmesi,

3. Öğrencilerimizin karşılıksız verme ve başkalarının iyiliği için özveride bulunmayı bir ilke olarak benimsemesi,

4. Öğrencilerin sevgi ve saygı bağları kuvvetlenmesi sosyal duyarlılığının gelişmesi, 5. Okul-veli, okul-öğrenci, veli-öğrenci ilişkilerinin güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

3. ETKİNLİK

Okulumuz DKAB zümresi tarafından "Bölüşürsek tok oluruz; Bölünürsek yok oluruz" adıyla hazırlanan etkinlik, Sıfır Atık Kulübü öğrencilerinin aktif katılımıyla yürütülecektir. "Mallarını Allah yolunda harcayanların örneği, her başağında yüz tanenin bulunduğu yedi adet başak çıkaran bir tohum tanesi gibidir. Allah dilediğine katlayarak verir, Allah (zât ve sıfatlarında) sınırsızdır, her şeyi bilmektedir."( Bakara/261) Ayeti çerçevesinde paylaşmanın mevcut olandan eksiltmeyeceği, gönülden bağlanıp inanlar için artışa vesile olacağı, infak kavramının yaşantıyla somutlaştırılması planlanmıştır. Bu minvalde Ramazan Yardım Kolileri oluşturulup ihtiyaç sahipleri gözetilecektir. Bu vesile ile vereceklerimizin, paylaşacaklarımızın bize ait bir lütuf değil, bizim aracılığımızla Yüce Rabbimizin lütuf ve ihsanı olduğu hatırlatılacaktır.

4. ETKİNLİĞİN KAPSAMI VE ETKİNLİĞE KATILIM

Bu etkinlik Meram Mehmet ve İbrahim Çelik İlkokulu öğrenci ve öğretmenlerini kapsar. Meram Mehmet ve İbrahim Çelik İlkokulu 1,2, 3 ve 4.sınıf öğrencilerinin tamamı ve okulumuzda görev yapan tüm öğretmenlerimiz gönüllük esasına bağlı olarak katılabilirler.

5. ETKİNLİKLERİN NASIL YAPILACAĞI

Etkinliğimiz 3 aşamadan oluşmaktadır. Bu etkinlik ders müfredatı ve değerler eğitimi göz önüne alınarak, öğrencilerin de hazırbulunuşlukları dikkate alınarak hazırlanmıştır: 

1.Aşama Duyuru: Sıfır Atık Kulübü öğrencileriyle Ramazan Yardım Kolisi Temel İhtiyaç Listesi belirlenir, diğer öğrencilerimize duyuru ve açıklamaların yapılması için gerekli çalışmalar başlatılır, (Afiş çalışmaları, Okul panosunda ilanı, sosyal medya paylaşımları, sınıf whatsap gruplarında yapılacak duyurular, öğretmenlerimizin derslerde açıklayıcı duyurular yapması vs.)

2. Aşama Toplama: Erzak getiren öğrencilerin (göz önünde olmamak kaydıyla) getirdikleri önceden hazırlanan listeye eklenir, kolinin hazırlanma süreci takip edilerek, belirlenen süre sonunda projeyi yürüten görevli öğretmenlerine teslimi sağlanır.

3.Aşama Koli Teslimi: Toplanan yardım kolileri önceden Okul idaresi tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi öğrencilerimize, kimlikleri teşhir edilmemek kaydıyla idare ve öğretmenlerin katılımıyla takdim edilecektir.

07-04-202207-04-202207-04-202207-04-202207-04-202207-04-202207-04-202207-04-2022