Okula Uyum Çalışmaları

OKULA UYUM SÜRECİ OKUL REHBERLİK SERVİSİ ÇALIŞMALARI;

Okula başlangıç eğitim yaşantısının şekillenmesi açısından kritik öneme sahiptir. Okula uyum süreci sekteye uğramış, yanlış müdahalelerde bulunulmuş çocuğun okul ortamına ilişkin ilk deneyimleri olumsuz olup bu durum onun akademik gelişimi açısından örseleyici olabilmektedir. Okula uyum sürecinde çocuklarımıza nasıl destek olabiliriz konusu beraberinde yapabileceklerimizi de sorgulamamıza neden oluyor. Okul Rehberlik servisi olarak gerçekleştirilen toplantılarda uyum sürecinde çocuklarına destek olabilmek için velilerimizin yapabilecekleri tek tek ele alındı.

Birinci sınıfa ilk adımını atmış öğrencilerimizi desteklemek amacıyla hali hazırdaki veli eğitim çalışmaları planlanmış ve uygulanmıştır. Yapılan çalışmalarda ebeveynlerimize;

-Okula uyum surecinde çocuğuma nasıl destek olabilirim,

-Bu süreçte çocuğun uyum sağlamasını güçleştiren nedenler nelerdir?

-Verdiğim tepkiler çocuğumun uyum sürecini nasıl etkiliyor?

-Birinci sınıf boyunca çocuğumun akademik başarısı için neleri yapmalı/yapmamalıyım?

-Okulla iletişim neden önemlidir ve nasıl bir iletişim kurmalıyım?

Konuları hakkında eğitimler verildi. Eğitim okul bahçesinde salgın hastalık dönemi uyulacak kurallara dikkat edilerek gerçekleştirildi. Tüm ilkokul birinci sınıflara farklı günlerde düzenlenen eğitim 2-6 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi.

Unutmayalım sağlıklı yetişkinler sağlıklı çocukları yetiştirir.

10.12.2021 177

10-12-202110-12-202110-12-2021